Tuesday, 25 November 2014 00:00

Stimulare in dizabilitatea severa

Proiectul "Stimulare in dizabilitatea severa" este finantat de catre Fundatia Vodafone Romania prin linia de finantare "Fondul pentru Fapte bune" lansata in perioada iulie-august 2013. Proiectul isi propune sa arate un model de interventie specializata in stimulare senzoriala, kinetoterapie, terapie prin arte combinate, dezvoltarea abilitatilor motrice, autonomie personala pentru copiii si tinerii cu dizabilitati intelectuale si asociate proveniti din institutiile publice, comunitatile din Bucuresti si judetul Ilfov, organizatii neguvermantale.

Proiectul "Stimulare in dizabilitatea severa" este finantat de catre Fundatia Vodafone Romania prin linia de finantare "Fondul pentru Fapte bune" lansata in perioada iulie-august 2013.
Proiectul isi propune sa arate un model de interventie specializata in stimulare senzoriala, kinetoterapie, terapie prin arte combinate, dezvoltarea abilitatilor motrice, autonomie personala pentru copiii si tinerii cu dizabilitati intelectuale si asociate proveniti din institutiile publice, comunitatile din Bucuresti si judetul Ilfov, organizatii neguvermantale.
De asemenea proiectul se adreseaza si parintilor cu copii avand dizabilitati severe prin oferirea de consiliere, formare, suport, respiro, socializare si integrare intr-un grup.
Suma finantata este de 121 527 RON pentru perioada decembrie 2013 – decembrie 2014.

2. Activitatile proiectului
A1. Contactarea institutiilor publice care detin servicii pentru copii si tineri cu dizabilitati severe (DGASPC-uri cu centre de recuperare, reabilitate, etc), si a institutiilor publice care deservesc copiii si adultii cu dizabilitati (comisii de expertiza, directiile de asistenta sociala din cadrul primariile etc)
A2. Dotarea centrului de zi cu echipamente de stimulare senzoriala functionale pentru orice tip de nevoie a beneficiarilor proiectului (pat special, echipamente de stimulare olfactiva, auditiva, tactila etc).
A3. Pregatirea unui manual pentru scoala parintilor/apartintorilor avand copii sau tineri cu dizabilitati severeA4.
- Activitati de relaxare pentru a obisnui persoana cu mediul de stimulare senzoriala
- Stimulare vizuala cu sisteme de bule de aer si lumini, proiectii luminoase etc
- Aromaterapie prin sisteme de difuzare a aromelor
- Stimulare tactila prin obiecte de diverse forme si texturi (de ex. mingi arici, lemn, burete etc)
- Stimulare motrica fina si psihomotrica (ex. prin elemente de buret)
A5. Scoala parintilor care se va desfasura pe doua paliere: instruire pentru parintii care se familiarizeaza cu problematica dizabilitatii severe, grupuri de suport pentru parintii copiilor, adolescentilor, tinerilor
A6. Activitati de promovare.
3. Rezultatele proiectului
• 10 institutii contactate pentru a referi cazuri de copii si tineri cu dizabilitati severe
• 250 de copii si tineri evaluati prin proiect si participanti la activitatile de stimulare senzoriala
• 1 manual "Scoala parintilor" a caror copii sau tineri au dizabilitati severe
• 100 de parinti implicati in activitatile scolii si grupurilor de suport
• 30 voluntari implicati
• Cel putin 5 voluntari din Vodafone
• Un centru specializat pe stimulare senzoriala dotat cu urmatoarele echipamente si instrumente de lucru: pat apa, plinta vibratoare, CD/DVD player, patforma pentru coloana cu bule aer, coloana cu bule aer interactiva, fibra optica, sursa de lumina pentru fibra optica, difuzor de arome, filtru difuzor de arome, set aromaterapie, piscina cu bile colt, orga de lumini si sunete interactiva, set muzical, instrumente muzicale, mingi texturate de stimulare, placa de dezvoltare a motricitatii fine Floare, numere, discuri tactile etc.
• Imbunatatirea motricitatii fine a copiilor si tinerilor cu dizabilitati severe
• Reducerea nivelului de spasticitate a copiilor si tinerilor cu dizabilitati severe

e-max.it: your social media marketing partner